Den främsta anledningen till att använda sig av lyfthjälpmedel är att det gör det möjligt att utföra arbeten som tidigare krävde flera människor på egen hand. Detta gör i sin tur att de andra personerna kan utföra andra arbeten eller att man enklare kan utföra större jobb själv.

Minska risken för fysiska skador

Tack vare att du inte utför tunga lyft med muskelkraft så minskar risken för allt från sträckningar och vridningar till överansträngning. Detta är en av de främsta fördelarna med att använda sig av lyfthjälpmedel utöver att de gör det möjligt att utföra arbeten med färre människor.

Hur fungerar lyfthjälpmedel

En av de vanligaste typerna är så kallade vakuumlyftar och precis som namnet antyder så fungerar de genom att ett vakuum skapas mellan lyften och materialet i fråga vilket gör att det uppstår minimal skada i samband med själva lyftet.

När det gäller just vakuumlyftar så går det utmärkt att lyfta ett stort antal olika material utan att  det finns någon större risk för att skador ska uppstå på vare sig material eller arbetare. Material så som:

  • Plastskivor
  • Metallskivor
  • Träskivor
  • Laminatskivor

passar alldeles utmärkt för att använda med denna typ av lyft.

Ytterligare en fördel med just vakuumlyften är att många modeller gör det möjligt att rotera upp till 180 grader, du kan alltså lyfta en skiva vertikalt och rotera det till ett horisontellt läge för att sedan placera skivan på rätt plats. All funktionalitet och det faktum att lyfthjälpmedel besparar en hel del arbetskraft och minskar risken för utslitna arbetare gör att det är en utmärkt investering att ta en närmare titt på.

 

Kategorier: Hälsa