Diet shake

När du inte hinner laga mat, eller när du känner att du behöver tappa några kilon kan måltidsersättning i form av dryck vara lösningen. Här berättar vi allt du behöver veta om diet shakes.

Vad krävs för att en diet shake ska klassas som måltidsersättning?

Idag finns en mängd olika diet shake på marknaden, men vad krävs egentligen för att man ska kunna kalla dem måltidsersättning? När du intar en shake istället för exempelvis middag är själva poängen att drycken ska ersätta din måltid och därför täcka hela ditt behov av näringsämnen. En bra måltidsersättning behöver därför innehålla den näring samt de vitaminer och mineraler som du behöver. I vissa fall kan du behöva inta två shakes med måltidsersättning för att få ihop tillräckligt med näring, vitaminer och mineraler.

Vilka är fördelarna med diet shakes?

Att dricka en shake måltidsersättning istället för att äta en måltid har många fördelar. Det blir till exempel enklare för dig att kontrollera ditt kaloriintag om du ersätter en eller flera måltider med måltidsersättning. Det kan vara en bra kickstart om du vill påbörja en viktnedgång. Måltidsersättning i form av dryck går också snabbt att blanda och inta vilket gör den idealisk när du har ont om tid men ändå vill få i dig fullvärdig näring. Ersätt till exempel lunchen eller middagen med en god dryck när du är på språng och vill äta hälsosamt men har ont om tid.

Vilka smaker finns det på diet shakes?

Idag finns alla upptänkliga smaker av måltidsersättning, allt från fruktiga smaker till mer matiga varianter i form av soppa. Det gör att du kan behöva prova några varianter innan du hittar den smak som passar dig. Känner du dig osäker kan det vara bra att börja med de absolut populäraste smakerna som är jordgubb, mango och choklad.

Kategorier: Okategoriserade