När det talas fotboll så kommer de flesta att nämna England. Ja, detta är ju landet som har den populära och mycket kvalitativa serien Premier Leauge. Något som också är känt är engelsmannens heta känslor för fotboll och det lag de håller på. I det fallet kommer detta synas mest vid det som kallas derby. Detta är när två lag från samma stad spelar mot varandra. Om du är intresserad av att gå på ett fotbollsderby i England, kan du enkelt boka dina fotbollsbiljetter här.

England´s mest populära derbyn:

Liverpool-Everton

Detta är två lag som verkligen är rivaler. Det som gör detta till ett av de hetaste derbyn som kan spelas i England är att de har en nästan lika stor skara av fans i staden, samt att de verkligen hatar varandra. Dessutom ligger dessa två lags arenor mycket nära varandra vilket bidrar till att supportrarna många gånger också kommer för nära. Ett bevis på det stora hatet är exempelvis stjärnan Jamie Carragher som i unga år var stor supporter för Everton, vilket fick följa honom hela livet.

Manchester United-Manchester City

När dessa två lag tidigare möttes handlade det bara om Manchester United. Detta med anledning av lagets stora överlägsenhet på planen. Här drogs då hettan ned ett antal steg, vilket annars hade kunnat vara i klass med Liverpool-Everton. Hur som helst har Manchester City de senaste åren visat framfötterna, vilket gör att temperaturen på dessa derbyn verkligen höjs.

Liverpool-Manchester United

Egentligen kommer detta inte att vara ett äkta derby, men dessa städer ligger bara en timma från varandra. Detta gör att Englands två absolut största lag genom alla tider måste få en plats i denna artikel. Det finns inget engelskt lag som kan mäta sig med deras titlar och vinster i alla de serier som har funnits och finns. Även om bara ett fåtal kommer att kalla detta ett derby, så kommer det helt klart varje gång dessa möts vara Englands absolut hetaste matcher.

 

Läs mer om andra derbyn här.

 

Kategorier: Okategoriserade